Politika zasebnosti

Pri nas cenimo vašo zasebnost, zato želimo biti povsem transparentni pri obdelavi vaših osebnih podatkov.

Spodaj si lahko ogledate, kako bomo vaše osebne podatke obdelovali, in sicer razvrščeno glede na proces obdelave.

Ko obiščete našo spletno stran, za kratek čas, najdlje pa do konca seje, shranimo vaš IP naslov. Če naš sistem ugotovi, da ne izvajate nobenih dejavnosti, ki bi ogrozile delovanje naše spletne strani, se ta podatek samodejno izbriše.

V primeru, da naš sistem ugotovi, da izvajate aktivnosti, ki so očitno nezakonite ali očitno uperjene v smer onemogočanja delovanja spletne strani, se vaš IP naslov shrani trajno in ga naš sistem uvrsti na črno listo IP naslovov (“black list“) in vam posledično onemogoči nadaljnjo uporabo spletne strani.


Podrobneje

Upravljavec: Sellution d.o.o., Mlaška cesta 77, Mlaka pri Kranju, Kranj

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen varnosti spletne strani in preprečevanju nezakonitih aktivnosti na njej (denimo vdorov, phishing-a ipd.).

Kategorije uporabnikov: ponudnik gostovanja spletne strani in ponudnik varnostnih rešitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: najdlje do konca seje (splošno pravilo) oz. trajno (za primere poskusa zlorab).

Pravice posameznikov: ugovor, dostop do podatkov, popravek, omejitev obdelave. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na kontakt.

Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Na e-novice ste se lahko prijavili preko spletnega obrazca, osebno pri Bošku ali ob zaključku nakupa na spletni strani. Na prijavnici ste lahko označili, da želite prejemati vsa splošna obvestila Boška in Sellution d.o.o. o novostih, ponudbi in nagradnih igrah ali pa, da želite prejemati personalizirane novice – le obvestila o novostih, ponudbi in nagradnih igrah, za katere predvidevamo, da vas zanimajo. Predvidevanje temelji na koriščenju storitev iz naše ponudbe (vključno s povpraševanjem).

Od prejemanja e-novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu ali pa nas o tem obvestite po e-pošti.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: osebna privolitev, ki se lahko kadarkoli prekliče (6(1)a) člen Splošne uredbe) s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. V primeru, da postanete naš kupec in niste označili, da obvestil ne želite prejemati, e-novice pošiljamo tudi na podlagi 2. odst. 158. člena ZEKom-1. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za trženje, marketinške agencije, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: do preklica privolitve.

Pravice posameznikov: preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti. Odjava od e-novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si)

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s strankami in javnostjo) uporabil Sellution d.o.o., Mlaška cesta 77, Mlaka pri Kranju, Kranj, za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo. Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato pa jih bomo izbrisali. Če se boste odločili za kasnejše sodelovanje z nami, bomo uporabili drugo ustrezno pravno podlago (kot je npr. izvajanje pogodbe, o čemer vas bomo kasneje tudi posebej obvestili). Vaše osebne podatke bo lahko obdeloval tudi naš obdelovalec, pri katerem spletna stran gostuje in s katerim ima upravljavec sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate izbris vaših osebnih podatkov, ne da bi takšna privolitev vplivala na zakonitost obdelave do njenega preklica. Glede obdelave osebnih podatkov imate pravico dostopa do osebnih podatkov, pravico do popravka in do omejitve obdelave ter pravico do ugovora. Če menite, da vam vaših pravic ne bomo ustrezno izvrševali, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu RS.

V primeru, da se želite udeležiti izobraževanja ali pa ga kupite preko spletne strani, bomo od vas potrebovali vaše ime in priimek, naslov, telefonsko številko in e-naslov. Te podatke potrebujemo za namen in pravno podlago izvedbe pogodbe (pogajanja za sklenitev pogodbe in njeno izpolnjevanje - ne glede na to, ali gre odplačno izobraževanje ali ne). Da bi lahko v prihodnje izboljšali naše storitve in izbiro tečajev, vas bomo lahko po e-pošti občasno prosili tudi, da nam posredujete svoje mnenje o izvedenem izobraževanju.

Če nam teh podatkov ne boste želeli posredovati, vam ne bomo mogli omogočiti udeležbe na izobraževanju. Vaše osebne podatke hranimo 5 let od zaključka nakupa oz. poravnave vseh obveznosti.


Upravljavec: Sellution d.o.o., Mlaška cesta 77, Mlaka pri Kranju, Kranj

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: sklepanje sklenitev kupoprodajne pogodbe (6(1)b) člen Splošne uredbe). Če posameznik podatkov ne priskrbi, sklenitev pogodbe ni mogoča. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za analizo, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: 5 let od dneva nakupa oz. poplačila vseh obveznosti, osebne podatke, potrebne za davčne namene, pa 10 let.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejen obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na tem naslovu.

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Analitični piškotki:

Ime piškotka Opis Trajanje Obdelovalec

_ga

Registrira enolični ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto. 2 leti Google LLC*

_gat

Piškotke uporablja Google Analytics za zmanjšanje stopnje zahtev 1 dan Google LLC*

_gid

Registrira enolični ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto. 1 dan Google LLC*

* ZDA, standardne pogodbene klavzule

Oglaševalski piškotki:

Ime piškotka Opis Trajanje Obdelovalec

_fbp

Zagotavljanje prikaza oglasov v realnem času. 90 dni Facebook Inc.*

fr

Zagotavljanje prilagojenih oglasov, merjenje in izboljšanje oglasov 90 dni Facebook Inc.*

* ZDA, standardne pogodbene klavzule

Nastavitve piškotkov lahko urejate tukaj.