O meni

Moje ime je Boško Praštalo. S poslovnim in socialnim mreženje živim in diham že zadnja tri leta. Za vse, kar danes sem, gre zahvala veščinam mreženja oziroma posameznikom, ki sem jih z uporabo teh veščin spoznal. Ves ta čas načrtno izpopolnjujem sistem mreženja in v zadnjem letu uspešno prenašam znanje naprej. Skupinam in posameznikom pomagam, kako graditi osebni odnos v okviru poslovnega mreženja, kako začeti pogovor, kako navezovati stike, kako čez čas pridobiti več poslovnih pobud, informacij in pravih oseb v svoji poslovni mreži.

V Sloveniji sem prvi, ki je na osnovi lastnih izkušenj in večletnega raziskovanja razvil način, kako lahko vsak od nas postavi svoj sistem poslovnega in socialnega mreženja po modelu TOP 100  in si tako ustvari več kakovostnih poslovnih priložnosti in ima zato boljšo prihodnost.

Na leto opravim
več kot

sestankov

Na leto opravim
več kot

klicev

Vsak teden med
seboj povežev vsaj

oseb

V zadnjih treh letih
sem ustvaril več kot

mrežnih stikov

KAKO IZGLEDA MOJ TEDEN?

V povprečju vsak teden opravim več kot 15 sestankov, več kot 20 klicev potencialnih strank in vsakodnevno vzdržujem stike z obstoječimi posamezniki iz svoje baze. Vsak teden sem se udeležil vsaj enega poslovnega dogodka zaradi navezovanja in mreženja z novimi in potencialnimi strankami. Na vsakem izmed dogodkov imam povprečno vzpostavljenih vsaj 5 do 7 novih stikov z zanimivimi posamezniki. Novonastali situaciji sem se hitro prilagodil in se toliko bolj aktiviral na družbenih omrežjih. Sem tam, kjer so posamezniki iz moje obstoječe in želene baze.

Zakaj mi to uspeva? Ker vem, kako pristopiti do osebe, vzpostaviti stik, ga vzdrževati in navdušiti osebo za povezovanje in sodelovanje. Neposredne izkušnje v mreženju in prodaji sem pridobival kot direktor trženja na Radiu Center, “business developer” v podjetju ePrvak in kot vodja prodajne mreže v turistični agenciji Kompas, kjer sem skrbel za več kot 30 svetovalcev v prodaji. Še vedno aktivno delujem v prodaji kot lastnik licence Superbrands Slovenija in na svetovalno izvedbenih projektih, kjer naročnikom pomagam do boljših prodajnih rezultatov z vpeljavo lastnega sistema mreženj za posameznike in kulture mreženja v podjetju.

Pri povezovanju in grajenju odnosa, torej mreženju, smo mi tisti, ki smo proaktivni, ki delamo prve korake in ne čakamo na druge. V uspešnem mreženju ni prostora za pasivnost; dobre povezave so posledica proaktivnih dejanj.

Boško Praštalo

Z Boškotom sva sodelovala dve leti. Mojemu podjetju in meni osebno je pomagal na področju poslovnega mreženja in trženja, Sodelovanje z njim je obrodilo sadove na področju vpeljave novih procesov in izboljšave obstoječih marketinških orodij. Na osebni in poslovni ravni je neverjeten. Seje z njim so navdihujoče in dajejo vam občutek, kot da je vse mogoče. Poleg tega je kadarkoli na voljo, je praktična oseba s hitrimi idejami za vsakodnevne poslovne izzive.

Aleš Čadež

Co-founder & CEO, Kaldi IT
Creating digital masterpieces

»Navdušujoča prodaja in neverjetne poslovno mreženjske lastnosti poleg odlične osebnostim« je stavek, s katerim bi opisal Boška. Skupak z ženo Mirjano sta odlična ekipa in njun pristop do ljudi me je zaljubil v projekt Superbrands, še preden smo začeli sodelovati. Vesel sem, da sem ga spoznal in navdušen, da bova skupaj še bolj sodelovala tudi v prihodnosti.

Aljaž Peklaj

Entrepreneur | Brand & Business Developer |e-Commerce and Digital Marketing Expert
Z Boškotom sodelujem že nekaj let in zlahka rečem, da je eden tistih poslovnih znancev, ki jih želite imeti celo življenje. Njegov pozitiven odnos do ljudi, osupljiv smisel za humor in nenasitna strast do svojega dela so resnično navdihujoči. Njegovo strokovno znanje o prodaji in povezovanju B2B je neprimerljivo, resnično pooseblja to o čemer sam predava. Vsakemu odpre oči glede pomena gradnje in negovanja poslovnih odnosov. Če želite, da vaše podjetje uspeva z novodobno prodajo in plodnim poslovnim omrežjem, je Boško ta, ki vam lahko pomaga doseči svoje cilje.

Manca Korelc

Awarded Marketer Helping B2B Companies Using LinkedIn for Marketing & Sales

Ko gre za prodajo B2B, Boško dejansko naredi, kar govori. Bil je pravi »game changer« za naše podjetje. Našemu prodajnemu timu je prinesel strukturo in še pomembneje, navdih! Je človek integritete in nekdo, na katerega lahko računate, še posebej, ko vam postane težko. Ne glede na situacijo daje rezultate z nasmehom na obrazu in navdihuje ekipe, s katerimi dela, da storijo enako. Razume, da gre pri prodaji za smiselne povezave z ljudmi, njegova široka mreža pa je dokaz, da je mojster svoje obrti.

Domen Rozman

Entrepreneur | Brand & Business Developer | e-Commerce and Digital Marketing Expert

Partnerji